.

.

This is a creative blog!


Jewelrydesign, Illustrations, Webbdesign and inspiration. and some other stuff.

My name is Sandra and I'm a self-employed jewelery designer and artist. I'm also a student, studying towards a degree in Information Architecture specialization Web Content Manager and Designer. Currently living in Stockholm/Sweden.




söndag 28 juli 2013

Banankaka och annat fint

Helgen har bestått av mattestudier, kreativitet, yoga, träning och mat.
Idag kommer jag nog fortsätta in på kreativitetens bana och stanna där tills det är måndag och dags för hårdplugg hela veckan.


I fredagskväll satt vi här hemma med en hel hög bananer som behövde ätas upp, så jag vevade ihop en galet god glutenfri och mjölkfri banankaka utan ägg. För att vara en kaka är den även ganska nyttigt!




Recept: En lite nyttigare bananchokladkaka

Kakan
4 övermogna bananer
4 dadlar
0,75dl kokosmjöl
0,75dl riven kokos
1,5dl sojamjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2tsk kanel + 2tsk kardemumma + 3tsk kakao
50g vegetabiliskt smör
1dl havremjölk
1tsk olja
2½msk honung

Glasyr/topping
50g vegetabiliskt smör
3,5dl floursocker
4msk kaffe
2tsk kakao
En näve hackade nötter

  1. Skiva bananer och dadlar och mixa med en stavmixer tillsammans med mjölken.
  2. Smölt smöret tillsammans med honungen.
  3. Blanda alla torra ingredienser och blanda sen ihop allt. Resultatet ska vara någosntans mellan en smet och en deg.
  4. Smöra en form och täck med havregryn eller riven kokos. In i ugnen på 175grader i 40min.
  5. För att göra glasyren smälter du smöret och vispar sedan ner alla ingredienser förutom nötterna. När kakan är klar och har svalnat lite häller du över glasyern och de hackade nötterna.
Låt kakan svalna(gärna i kylen).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar