.

.

This is a creative blog!


Jewelrydesign, Illustrations, Webbdesign and inspiration. and some other stuff.

My name is Sandra and I'm a self-employed jewelery designer and artist. I'm also a student, studying towards a degree in Information Architecture specialization Web Content Manager and Designer. Currently living in Stockholm/Sweden.
lördag 24 mars 2012

Agat - För kärlek, lugn och stabilitet i själen!

Var en sväng förbi kristallrummet vid slussen idag och köpte en massa stenar o pärlor!Gjorde ett halsband med stort hänge av agat :) - För kärlek, lugn och stabilitet i själen!
Fakta om agater:

Finns i olika färger. Agaten har gemensamma funktioner, sedan har respektiver agat med de olika färgerna ytterligare några förmågor. Dock inte "blågrön agat". Den är konstgjord glas och saknar därför egenskaper.Allmäna egenskaper

Agaten har en stark kraft, men som verkar långsamt. Agater är jordande och påverkar emotionell, fysisk och även det intellektuell balans hos en person. Agat är också bra för att centralisera och även stabilisera en persons fysiska energi.

Agat är bra för Ying och Yang arbeten då stenen harmoniserar positiva och negativa krafter som håller universum i schack. Agat är en sten som skänker lugn och lindrar. Agaten läker den inre ilska du kan känna och är även en kärlekssten. Stärker också bärare/ägaren att få mod att starta om.. Agaten hjälper dig att komma över negativitet och bitterhet. Dessutom stärker Agaten självkänslan, ger  självförtroende

Agat är också en sanningsten. Den kan hjälpa till att plocka fram dold information. Detta påverkar ävenbäraren att vilja tala sanning.

Ger också andlig tillväxt och stabilitet.Healing

Stabiliserar auran. Den tar bort och förvandlar negativa energier. Den renade kraften är lkraftfull både på fysisk och emotionella planet. Stimulerar matsmältningsprocessen och lindrar magkatarr. Healar ögon, mage och även livmodern. Den renar även lymfsystemet och bukspottskörteln. Den stärker blodkärlen och läker hudproblem.Blågrön Agat: Saknar magiska och terapeutiska egenskaper. Brukar ofta vara konstgjort glas.

Blå spetsagat: Det är en läkesten och som används för medicinsk väg. Dess energi är svalkande och dessutom är den lugnande och den ger bäraren sinnesfrid. Spetsagaten hjälper också till att den som bär stenen kan uttrycka tankar och känslor.

Den är bra för män som ska kunna frigöra och acceptera sina egna känslighet och sina egna känslor. Denna sten neutraliserar ilska dessutom infektioner och inflamation och även feber.

Grön Agat: Den är bra för mentalt arbete och känslomässiga flexibiliteter. Den förbättrar även en persons berslutningsförmåga. Den är också bra för att lösa konflikter

Rosa Agat: Familjesten, stärkande sten mellan föräldrar och barnd. Den har den starkaste effekten när den har kontakt med hjärtat/över hjärtat

Botswana agat: Magi och arbete som innefattar eld och rök. Därför bra för människor som vill sluta röka. Ger kraft att våga prova nya platser. Kan därför vara bra vid behov av flytt m.m. och den stärker bärarens kreativitet. Den ger kraft att kunna se helheten av en bild. Bäraren frigörs också från förtryck och frigör det emotionella. Denna agat hjälper kroppen att ta upp syre, det stärker i sin tur blodcirkulationen och gynnar huden.

1 kommentar:

  1. Coolt smycke. Härlig blogg också ^^ Inspirerande

    http://comelyc.blogspot.se

    SvaraRadera