.

.

This is a creative blog!


Jewelrydesign, Illustrations, Webbdesign and inspiration. and some other stuff.

My name is Sandra and I'm a self-employed jewelery designer and artist. I'm also a student, studying towards a degree in Information Architecture specialization Web Content Manager and Designer. Currently living in Stockholm/Sweden.




måndag 20 juni 2011

Glutenfria och laktosfria scones ♥


Ingredienser
50gram margarin

4dl Glutenfritt mjöl

2dl Havre- eller sojamjölk
2tsk bakpulver
Lite salt

Tillagning


  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Blanda torra ingredienser inklusive smöret. Krossa smöret med händerna i skålen.
  • Tillsätt mjölk, blanda och ha i mer mjöl om det behövs. Degen ska vara ganska kletig, men om den är för kletig ha i lite mjöl till. Blanda väl.
  • Ta fram en plåt med bakplåts papper på. Sprid ut mjöl på plåten. Dutta ut fyra högar med deg på plåten med hjälp av en träslev. Lägg lite mjöl på den utduttade degen. Nagga degen på plåten.
  • Grädda bröden tills dom är gyllenbruna i ca 10 min eller 15 min.Titta om bröden är klara genom att sticka hål på brödet med en sticka. Om det är deg på stickan så grädda lite till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar